21 June 2005

Pugu Hills

In Nederland kijkt niemand raar op van een persoon met een donkere huidskleur. Het is dan ook niet gepast om iemand hierop aan te spreken of te beoordelen. In Tanzania echter ben je als blanke een soort circusattractie. Loop over straat en van alle kanten hoor je "Hey! Mzungu!", althans op plaatsen waar er geld aan je valt te verdienen. Ook kinderen roepen je in hun onschuld vrolijk na. Hier luisteren we dus al niet meer naar. En op "Hello, mister! Taxi?" antwoorden we alleen met een niet-begrijpende glimlach.

Ons eerste avontuur buiten de stad leidde ons afgelopen weekend naar Pugu Hills, een heuvelketen slechts 15 km buiten Dar-Es-Salaam. Toch duurde het twee uur en drie dalla's voordat we aangekomen waren op de plaats van bestemming. Onze verblijfplaats was een piepklein resort gerund door de plaatselijke mzungu, Bwana Kiki. Voor hem (Bwana Kiki heet eigenlijk gewoon Kiek van den Heuvel) was het meer een hobby dan een serieuze onderneming, wat het geheel een gemoedelijke sfeer gaf.

Het complex ligt diep verscholen tussen de heuvels, op ongeveer 20 min. lopen door het bos vanaf de dichtstbijzijnde weg. Het bos heeft een erg mooie natuur en is daarom ook beschermd. Vanwege de ideale ligging heb je een fenomenaal uitzicht en kun je goede wandeltochten maken (zie foto's).

We zijn de eerste dag naar het waterreservoir tussen de heuveltoppen geweest. De volgende dag hebben we, na het aanschouwen van de zonsopgang, een lange wandeling gemaakt naar de Cattle Market. Dit was eigenlijk niet meer dan een zandvlakte met een muur eromheen waar koeien werden verhandeld. Deze koeien komen vanuit heel Tanzania en zo'n reis duurt zodoende erg lang, vandaar dat er een hoop koeien er niet gelukkig uit zagen. We keken dus niet raar op toen enkele beesten het op een lopen zetten. Hier achteraan kwam meestal een schreeuwende herder die uit alle macht zijn koe tot stoppen probeerde te dwingen door het beest enkele ferme tikken op zijn snuit te verkopen!

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

De kop is er af. Ik heb het gevoel dat jullie je al helemaal thuis voelen in Tanzania. En natuurlijk is het allemaal net wat anders dan hier. Maar waarschijnlijk niet met de warmte. Maandag 34 graden als warmste plek in NL en vandaag altijd nog 26 met veel zon.

Succes met het fundamentele zoekwerk naar het perfecte rooster.

Wim

22 June, 2005 20:06  
Blogger Giel said...

Het is hier winter, de mensen hebben het koud. Wij vinden het eigenlijk wel prima! De airco hoeft niet eens aan :)

23 June, 2005 06:49  
Anonymous Anonymous said...

Bedankt jongens voor de foto's. Waar in Tanzania komen gorilla's eigenlijk voor?
Hebben jullie ook al wild gezien?
Ans

26 June, 2005 21:14  
Anonymous Anonymous said...

¡hola chichos!,

klinkt allemaal super, dat Tanzania. Bijna net zo leuk als Bolivia! Ennuh... hoeveel koeien hebben jullie gekocht?

Groetjes marry

27 June, 2005 23:22  
Anonymous Anonymous said...

Hee!

Fotos zien er mooi uit! Als we allemaal weer in Nederland zijn, moeten we maar een goede foto-sessie houden.

Groetjes, Tessel

27 June, 2005 23:27  

Post a Comment

<< Home