12 June 2005

Overdrachtsweekend / Inburgeringscursus

Langzaamaan beginnen we een beetje in te burgeren. Woensdag maakten we kennis met de wiskunde-afdeling van UDSM, en kregen we een briefing over de stageopdracht. Inmiddels hebben we ook al 1x zonder water en stroom gezeten - kaarsjes kopen en water inslaan dus!

Hanneke & Petra, die voor hun IO-stage 4 maanden op UDSM verbleven, zijn vanochtend vroeg alweer naar Nederland vertrokken. Omdat wij net daarvoor aan waren gekomen, konden zij ons nog mooi wegwijs maken in de regio. Komende week vertrekken er nog twee Nederlanders. Vrijdag stond in het teken van Dar-Es-Salaam, waar enkele essentiële faciliteiten zich bevinden, zoals pinautomaat, supermarkt en Franse lunchtent. Ook al ligt de stad maar 10 km van de universiteit vandaan, het duurt toch zeker een uur met de Dalla-Dalla voor je er echt bent. Zaterdag zijn we naar het strand Kipepeo geweest en lekker rood aangebakken, zoals het hoort. Veel beter dan Scheveningen (lekker rustig en ook nog eens stinkend luxe voor erg weinig geld).

Er zijn verschillende manieren om je te laten vervoeren:
  1. Dalla-dalla: een Toyota-minibusje waar plek is voor 8 personen; echter, met een beetje duw-en trekwerk past er met gemak 25 man in.
  2. Taxi: na een beetje onderhandelen kom je hiermee voor erg weinig van het restaurant naar huis.
  3. Toek-Toek: soort riksja. De open lucht, hoge snelheid en chauffeur met doodsverachting maakt een ritje met de toek-toek tot een spannend avontuur!

Met zo'n toek-toek zijn we vrijdagavond naar een luxueus hotel annex restaurant (Mediterraneo) gereden, wat pal naast het strand ligt. We waren met vijf personen, en ondanks dat zo'n toek-toek groot genoeg is (zie Dalla-Dalla) besloten we toch om ons met twee van deze apparaten te laten vervoeren. Dit betekende ook tweemaal zoveel plezier, aangezien de chauffeurs tegen elkaar gingen racen wie het eerst bij het restaurant was. Kuilen in de weg, hoe bedoel je? Als je zwaartepunt maar goed zit... Eén van de toek-toeks bleef vastzitten in een stuk onverharde weg, waarop de andere chauffeur stopte, uitstapte en gierend van het lachen over de grond rolde, terwijl de inzittenden moesten duwen. Daarna maakte hijzelf de fout om zijn toek-toek triomfantelijk in de tuin van het verkeerde restaurant te parkeren.

Onze integratiecursus loopt ten einde, en we beginnen ons al redelijk thuis te voelen! Foto's komen binnenkort.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hallo Arjan en Giel,

Na zo'n 2 weken in Tanzania, hebben jullie nog wel erg weinig foto's laten zien. Die toek-toek bv, of een mooi strand, of een foto van jullie begeleider, Dr Mushi. Of van jullie kamer, Wij zijn best nieuwsgierig.
Succes met jullie model, gelukkig hebben jullie nog alle tijd voor dit fundamentele onderzoek.

Tonny

19 June, 2005 16:02  

Post a Comment

<< Home