07 June 2005

Gearriveerd

Habari? (hoe is het?) Nzuri! (goed) (jaja, we beginnen de taal al een beetje te leren :) )

Na een lange reis dan toch aangekomen in het beloofde land: Tanzania. Op het vliegveld aangekomen werden we als eerste begroet door de hitte en de vochtigheid. En het was pas 7 uur! Vanaf het vliegveld werden we opgehaald en na een half uurtje reizen over een weg met redelijk wat kuilen kwamen we aan bij het hoofd van de wiskundeafdeling: Dr. Massawe. Hij had de gehele ochtend uitgetrokken om ons rond te leiden door de campus, maar eerst hielp hij ons met het regelen van onze kamertjes. Die kamers zijn iets van 12 m2, hebben een ventilator, een wastafel, een kast en natuurlijk een bed met klamboe, al is het met wat gaten...

Geld pinnen is hiet toch niet zo gemakkelijk als we hadden gehoopt en de dollar, de euro noch de pond worden hier erkend. Na een wandeling van een uur kwamen we erachter dat we toch voor 2 dollar 10 liter water konden kopen, gelijk naast onze kamer. We kwamen twee studentes van de TU Delft tegen en die konden ons vertellen dat alleen in DAR er een plek is waar je geld kan regelen. Daar gaan we dus overmorgen naartoe, voorlopig hebben we van hun 10.000 Shilling geleend en hebben ze ons op eten getrakteerd (resp. 7.- en 0.30 euro).

Morgen beginnen we met onze literatuurstudie en donderdag hebben we bespreking met onze begeleiders, zodat we echt van start kunnen gaan. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Heren,

goed te horen dat jullie veilig zijn aangekomen... Niet zo goed opgelet bij de bbq geloof ik, we hadden jullie al verteld dat je alleen op de slipway en in het centrum bij de barclays bank kan pinnen :-)

Vergeet niet overmorgen (zondag) naar Kipepeo te gaan. (Bij de vismarkt met het pondje over en dan nog 5km met de taxi)

Ik moet zeggen dat Tanzania echt al weer flink aan het kriebelen is! Ik wil echt graag terug....

Houd de presidentsverkiezingen in de gaten, vorige keer ging dat een beetje mis.

groets,

Freek

10 June, 2005 21:28  

Post a Comment

<< Home