28 June 2005

Bagamoyo

De martkjes hier in Tanzania zijn leuk, maar compleet oninteressant. Ze verkopen echt helemaal niets waar wij westerlingen iets mee kunnen; alleen maar ebonieten beeldjes, vlees dat een dag in de zon ligt, vrouwenkleding en sinaasappels. Daar houden we ons dus ook helemaal niet mee bezig.

Afgelopen zaterdag om 9:30 kwamen we aan in het plaatsje Bagamoyo, 70 km ten noorden van DSM. Het is een erg relaxed stadje en de mensen zijn vriendelijk. Maar het belangrijkste: er is een mooi strand. Na een zonnige wandeling over een eb strand (zie foto's) zijn we op een bankje gaan zitten bij een luxe hotel. Wij zaten op een verhoogd terras, achter een muurtje dat ons tegen de zee beschermde. Beneden ons probeerden enkele locals ons touristenitems aan te smeren, terwijl wij daar een lekker biertje ter waarde van een heel dagloon naar binnen aan het werken waren. Zo werd de kloof tussen arm en rijk hier wel heel concreet.

Zondagochtend met de taxi naar Mbegani, een klein vissersdorpje in de buurt. Met een motorbootje naar een eilandje gevaren waar een van de duurste resorts van Tanzania zich bevindt. Lazy Lagoon was dan ook bijzonder luxueus met een geweldig strand en een zelfs voor westerse begrippen dure lunch. De oorverdovende stilte, oogverblindende natuur en strakblauwe hemel maakten het tot een dag die we niet snel zullen vergeten, mede dankzij het feit dat ons lichaam nog steeds aan het nagloeien is!

Overigens hebben we inmiddels ook ons Residence Permit binnen. Waar een gemiddelde student z'on 7 maal langs moet bij de Immigrations Office, waren wij na drie keer een half uurtje klaar. Dit door de hulp van onze begeleider, die daar wel een mannetje kende. Met deze permit mogen we 6 maanden blijven, dus... Ook kunnen we bij alle touristische trekpleisters korting krijgen (wildparken, vliegtickets en de boot naar Zanzibar) .

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

¡Hola chicos!

nou, die stranden zien er goed uit bij jullie. Ik ben jaloers!
Gaat het verder goed met jullie stage-opdracht?

groetjes marry

28 June, 2005 18:20  
Anonymous Anonymous said...

Hoi jongens,

Mooie foto's!
We zijn benieuwd wat jullie dit weekend gaan ondernemen.
Het klinkt heel indrukwekkend: oorverdovende stilte, oogverblindende natuur.
Fijn van de Residence Permit.
Dan gaan jullie vast nog een dagje naar Zanzibar, en naar een wildpark.

Tonny

02 July, 2005 10:25  
Anonymous Anonymous said...

Hee hallo!

Als ik jullie site zo lees, krijg ik weer helemaal heimwee! Heel veel plezier nog met alle leuke dingen doen en nog gefeliciteerd met jullie snelle Residence Permit.

Groetjes Hanneke

05 July, 2005 00:28  

Post a Comment

<< Home